Τοποθεσία

Το Castro Deluxe Studios βρίσκεται μόλις δέκα μέτρα από τη θάλασσα ακριβώς απέναντι από την Γαλάζια Σημαία της παραλίας της Τορώνης στο μαγευτικό, παραθαλάσσιο χωριό της Τορώνης Χαλκιδικής, στη χερσόνησο της Σιθωνίας.

Η Σιθωνία βρίσκεται στη μεσαία χερσόνησο της Χαλκιδικής και έχει παρόμοιες φυσικές ομορφιές με αυτές της Κασσάνδρας. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιλέγεται κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες για ξέγνοιαστές και ξεκούραστες διακοπές. Είναι ένας τόπος πανέμορφος με πολλά κάλλη και ομορφιές, αμμώδεις παραλίες και γραφικούς κολπίσκους με βαθυγάλαζα νερά.

Κατά την περιήγησή σας στην περιοχή της Σιθωνίας θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ατέλειωτα μαγευτικά τοπία, γραφικά λιμανάκια, θαυμάσιες χρυσαφένιες παραλίες, μοναχικούς ορμίσκους πλάι σε ελαιώνες, καταπράσινα λιβάδια και δάση, γαλήνια ψαροχώρια, αλλά και εκπληκτική αρχιτεκτονική σε σπίτια και εκκλησίες. Μόνο στη Χαλκιδική μπορείτε να απολαύσετε θαυμάσιες αμμουδιές με τον τέλειο συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου καθώς με ένα απλό φύσημα του αέρα τα πεύκα συναντούν τα κύματα.

Οι ομορφιές του τοπίου σε συνδυασμό με τη παραδοσιακή ατμόσφαιρα που υπάρχει αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Στη μύτη της Σιθωνίας λοιπόν, βρίσκεται η Τορώνη, ένα πανέμορφο μικρό χωριό με θαυμάσια καταγάλανη θάλασσα που εκτείνεται σε παραλία 3χλμ.

Επιλέγεται από τους τουρίστες ως μια από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής, εξαιτίας της καθαρότητας των νερών και της παραλίας της. Η Τορώνη έχει πανοραμική θέα σε όλον τον Τορωναίο κόλπο καθώς και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Δήμος Τορώνης

Η Τορώνη είναι χωριό στα νοτιοδυτικά της χερσονήσου Σιθωνίας του νομού Χαλκιδικής και ομώνυμο τοπικό διαμέρισμα του Δήμου με την ίδια ονομασία, με 233 κατοίκους στο σύνολο (2001). Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι ο τουρισμός, όπως επίσης η γεωργία και η αλιεία.Η Τορώνη παρουσίασε τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η απόσταση του οικισμού από το Νέο Μαρμαρά είναι 23 χιλιόμετρα. Ανάμεσα στα άλλα λειτουργεί Δημοτικό σχολείο. Έπειτα από την ακτή Τριστινίκα και την Τορώνη, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην τουριστική περιοχή του Πόρτο Κουφό. Ο εν λόγω οικισμός αναπτύχθηκε επίσης τα τελευταία χρόνια και δημιουργήθηκε προβλήτα. Έξω από το λιμάνι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο στη Βόρεια Ελλάδα[1] συναντούμε την τοποθεσία καρτάλια , με βραχώδεις ακτές. Το όνομά τους οφείλεται στους γυπαετούς που οι ντόπιοι τους ονομάζουν "καρτάλια"[2].

Ιστορικά στοιχεία

Μυθολογία
Κατά τη Μυθολογία, η Τορώνη ήταν σύζυγος του Πρωτέα, γιου του Ποσειδώνα[3]. Τα παιδιά της σκοτώθηκαν όταν προκάλεσαν σε μάχη τον Ηρακλή.

Αρχαιολογία
Στην περιοχή έχουν βρεθεί από τους αρχαιολόγους ίχνη από προϊστορικό οικισμό. Οι σημαντικότερες ανασκαφές έγιναν το 1975[4]Η πόλη δημιουργήθηκε από εποίκους με καταγωγή από τη Χαλκίδα, τον 8ο αιώνα π.Χ. και σύντομα κατέστη μια από τις σημαντικότερες πόλεις όχι μόνο στη Σιθωνία αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Έλαβε μέρος ενεργά στους Περσικούς Πολέμους , καθώς επίσης και στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Παρακμή
Το 348 π.Χ. την κατέλαβε ο Φίλιππος Β΄και το 168 π.Χ. οι Ρωμαίοι. Από εκείνη την περίοδο έχασε τη σημασία της και κατέληξε να είναι μικρός οικισμός, που και αυτός καταστράφηκε κατά τη διάρκεια επιδρομών τον 6ο και το 15ο αιώνα[5]. Στη δεύτερη περίπτωση, οι κάτοικοι εξαιτίας των πειρατικών επιδρομών εγκατέλειψαν την Τορώνη και κατέφυγαν στη γειτονική Συκιά.[6]Στα βυζαντινά χρόνια η περιοχή ήταν Μετόχια Αγιορείτικων Μονών. Σήμερα σώζονται ερείπια και τα τείχη της παλιάς πόλης (στη Βίγλα).

Μνημεία
Επίσης, μνημεία της Τορώνης αποτελούν το κάστρο της Ληκύθου και η παλαιοχριστιανική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα. Η εκκλησία καταστράφηκε από φωτιά τον 6ο αιώνα και στη θέση της οικοδομήθηκε άλλος, μικρότερος ναός. Κατά την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, το λιμάνι στο Πόρτο Κουφό χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για πολεμικούς σκοπούς.


Παραλία
Μόλις δέκα μέτρα από τη θάλασσα ακριβώς απέναντι από την Γαλάζια Σημαία της παραλίας της Τορώνης
Καιρός
Δείτε προγνώσεις καιρού για την περιοχή της Τορώνης και τη Σιθωνία από αξιόπιστα sites
Χρήσιμα τηλέφωνα
Χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα της περιοχής


Αρχική / Τοποθεσία
Castro Deluxe
  • Tel.: +30 2375051050
  • Mobile 1: + 30 6977380610
  • Fax: +30 2375051050
  •  
  • Email: [email protected]
Castro DeluxeCastro DeluxeCastro DeluxeCastro DeluxeCastro DeluxeCastro Deluxe Castro Deluxe
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης